Bereikbaarheid Formule 1 Zandvoort

Bereikbaarheid Formule 1 Zandvoort? Wij geven je alvast tips! De Formule 1 wordt door het wereldwijde succes van Max Verstappen steeds populairder. De afgelopen jaren is de Formule 1 uitgegroeid tot een evenement waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen, en dat vanaf 2020 allemaal in de kleine badplaats Zandvoort. Voor de VIP’s is er een landplaats voor een privéhelikopter, maar mocht het zo zijn dat je die niet tot je beschikking hebt en wil je Zandvoort op een andere manier bereiken, lees dan snel verder!

Om de grote toestroom aan bezoekers in goede banen te kunnen leiden en de bereikbaarheid van Zandvoort te vergroten wordt er vanuit de organisatie geadviseerd om per openbaar vervoer te reizen. Mocht dit geen mogelijkheid zijn dan wordt geadviseerd om een dag eerder naar het evenement af te reizen en te carpoolen, mede om ook de terugweg niet in een monsterfile te belanden. Tevens wordt er gewaarschuwd voor beperkte parkeermogelijkheden.

Met het OV naar de F1 Zandvoort

Het circuit is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, waarbij het vanaf station Zandvoort nog ongeveer 10 minuten lopen is naar het circuit. De NS geeft aan dit weekend extra lange dubbele treinen in te zetten. Er rijden directe treinen naar Zandvoort vanuit Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Tevens is het mogelijk om het circuit vanuit deze steden per bus, tram of per (OV-)fiets te bereiken. Check de reisplanner op deze pagina voor de meest actuele dienstregeling en route.

Tip: op de pagina ‘Overnachtingen’ staat een overzicht van hotels, appartementen en campings in de buurt van Zandvoort, om zo in alle rust al een dag eerder te kunnen arriveren in de badplaats.
Per auto naar de F1 Zandvoort

Betaald parkeren

Mocht je ondanks de waarschuwingen toch besluiten om met de auto naar het F1-circuit te reizen. Dan kun je gemakkelijk gebruik maken van de parkeergelegenheden verbonden aan het circuit. Er zijn meerdere parkeergelegenheden, die je het beste kunt bereiken door de B/C borden te volgen. Echter wordt er een vol=vol principe gehanteerd en is het parkeren niet gratis. De drie parkeerplaatsen die worden geopend voor de F1 in Zandvoort zijn: Velsen (6000 plekken), Spaarnewoude (4000 plekken) en Floriade (4000 plekken). Vanuit hier word je met de Shuttle-bus naar het circuit gebracht.

Gratis parkeren

Als gratis parkeergelegenheid wordt de parkeerplaats ‘Duintjesveld’ getipt. Deze parkeerplaats ligt op ongeveer 20 minuten loopafstand van het circuit (Zandvoort-Noord).

Parkeerplaatsen vol?

Mocht het zo zijn dat de parkeergelegenheden verbonden aan het circuit vol zijn. Dan kun je gebruik maken van één van de gemeentelijke parkeerplaatsen in Zandvoort. Echter wordt hier over het algemeen een parkeerlimiet van twee uur gehanteerd (parkeerschijf). Waarna je een kaartje moet halen of je auto moet verplaatsen. Dit geldt ook voor invalide-parkeerplaatsen. Als tip wordt gegeven om op de Boulevard in Zandvoort te parkeren (€15 voor een dagkaart). Tevens wordt aangeraden de actuele informatie op deze site te blijven checken. Hier wordt ook informatie gegeven over de meest gunstige parkeergelegenheid op dat moment.