Nieuws
Delen

GP Bahrein gaat ondanks Corona-gevaar door, alleen zonder publiek

De verspreiding van het Coronavirus gooit bij veel grote evenementen roet in het eten. Zo ook bij de Formule 1, waar inmiddels officieel is verklaard dat de GP van China is uitgesteld tot een later moment in het jaar. Ook de GP van Vietnam loopt gevaar, evenals de GP’s in andere landen met Corona-besmettingen. Een internationaal evenement met publiek van over de hele wereld is volgens de organisatie van deze landen te risicovol, waarbij zij niet kunnen garanderen dat hun gasten veilig zijn. Evenals de coureurs en staf.


Opvallend is de beslissing van Bahrein. Het land heeft vandaag bekend gemaakt de GP op 22 maart gewoon door te laten gaan. Echter zal hierbij geen publiek aanwezig zijn. De race is voor fans alleen online of via de televisie te volgen. Het land heeft hiervoor gekozen om hun tot nu toe doeltreffende bestrijding van het Coronavirus verder door te kunnen zetten. Zij willen dit niet in gevaar laten brengen door de Grand Prix of andere grote evenementen in hun land.  

1 reactie

  1. Hier wel

    De vraag is of we in Zandvoort dan wel zoveel bezoekers willen. Zeker als die grotendeels met de trein gaan reizen, zoals de organisatie zegt. Weegt dat risico voor iedereen in Nederland op tegen minder winst voor enkelen?

Plaats een reactie