Nieuws, Verbouwing
Delen

UPDATE! Verbouwing Circuit Zandvoort: werkzaamheden week 8

Wij zijn ondertussen alweer 1 week verder na de laatste update over de werkzaamheden van Circuit Zandvoort. Maar in deze update kunnen wij jullie vertellen dat het hele circuit is geasfalteerd! Benieuwd wat er nog meer allemaal gebeurde op Circuit Zandvoort? Bekijk dan snel onderstaande foto’s van de verbouwing van Circuit Zandvoort. Benieuwd naar de foto van voorgaande weken? Bekijk ze hier!

Circuit Zandvoort wordt voorzien van een nieuwe toplaag

Foto ▲: Week 8 kende een hele bijzondere mijlpaal: het circuit werd op diverse locaties voorzien van een nieuwe toplaag, deze toplaag is speciaal samengesteld door VolkerWessels en Dromo Circuit Design onder de naam FlyingDutch.

Foto ▼: Ook de pitstraat heeft een metamorfose ondergaan. De ‘working lane’ is daarbij voorzien van een gemengde toplaag, waarbij asfalt en beton met elkaar zijn vermengd.

Metamorfose pitstraat
Pitwall wordt teruggeplaatst op Circuit Zandvoort

Foto ▲: Op bovenstaande foto zie je dat de ‘pitwall’, wordt teruggeplaatst.

Foto ▼: De vrachtwagens met het FlyingDutch asfalt staan netjes te wachten in de Tarzanbocht op hun inzet. Op de voorgrond is te zien dat ook de asfalteringswerkzaamheden op Paddock 1 richting de eindfase gaan.

Tarzanbocht
Uitbreiding van de pitboxern

Foto ▲: Ook is te zien op bovenstaande foto dat de uitbreiding van de pitboxen voorspoedig verloopt.

Foto ▼: En ook in de Tarzanbocht (Bocht 1) is nog volop gewerkt. De nieuwe bandenstapels zijn daar inmiddels voorzien van een rubberen matstructuur. Dit voorkomt bij een impact dat de bandenstapel zijn energie-absorberende structuur verliest.

Tarzanbocht

Foto’s: Essay Produkties & DROMO
Bron: Circuit Zandvoort

Plaats een reactie